Complete uitleg over een glascoating

Bij The Polish Company zijn we gepassioneerd over het bieden van de beste autoverzorging en glas coatings aanbrengen als bescherming is daarop geen uitzondering. Laten we eens dieper ingaan op wat deze revolutionaire coating te bieden heeft en waarom het nu zoveel wordt gebruikt. 


Wat is een glascoating?

 

Een glascoating is een innovatieve en geavanceerde doorzichtige en vloeibare beschermende laag die wordt aangebracht op de lak en andere oppervlakken van het voertuig. Zoals: kunststof, verchroomde delen, ramen en velgen.


In tegenstelling tot traditionele wax of sealant producten, bestaat een glascoating uit chemische verbindingen op anatomische basis van siliciumdioxide (Sio2), hetzelfde materiaal dat voorkomt in glas en kwarts. Vandaar dat de naam glas coating ook wordt gebruikt. 



Waarom wordt een glascoating na het polijsten aangebracht? 


Ten eerste is het belangrijk om te weten dat als de lak gepolijst is eigenlijk een laagje van de blanke lak is weggeschuurd. De lak is dus daardoor een stukje dunner geworden en gevoeliger voor krassen en andere schadelijke invloeden zoals: vuil, UV licht, stof, insecten, vogelpoep, zure regen Industriële neerslag (ijzerstof) en zelfs zuren en alkalische chemicaliën variërend van pH2 tot pH12.


Een coating wordt daarom aangebracht om de auto tegen deze invloeden te beschermen.De traditionele producten zoals wax of sealant zullen ook beschermen, maar zijn over het algemeen vrij snel aangetast en versleten. Een wax laag blijft maximaal 6 maanden zitten en een sealant maximaal 3 maanden. Een glascoating daarentegen blijft veel beter zitten. Over het algemeen 3 tot 5+ jaar, mits goed onderhouden natuurlijk. Vandaar dus de keuze voor een glas coating. 



Hoe wordt een glas coating aangebracht? 


Het aanbrengen van een glascoating is een erg tijdrovende klus en kan tot 3 dagen duren. Er zijn verschillende manieren voor het aanbrengen van een glascoating, maar de meest voorkomende manier is met een zachte applicator en een doekje. Een suède doek wordt gebruikt omdat deze lekker goed opneemt en erg zacht is. 


Na het polijsten worden de panelen geprepareerd voor het aanbrengen van de coating. Daarna wordt het zorgvuldig en evenredig paneel, per paneel aangebracht. Het residu wordt netjes weggehaald met een hele zachte doek en er worden vaak ook meerdere doeken gebruikt zodat er geen (aanbreng defecten) op het bewerkte paneel komen. Hierna moet een coating uitharden, dit wordt gedaan met een infrarode heater of wordt de auto neergezet in een gunstige, stofvrije omgeving om uit te harden. Zonder heater duurt het minimaal 24 uur. Ditzelfde uithardingsproces gebeurt ook bij auto’s die net uit een spuitcabine komen. 


Glas Coating aanbrengen


Wat mag je verwachten van een coating? 


Als de glascoating goed is uitgehard, gaat het een chemische verbinding aan met de lak, Het wordt als het ware een hardere ‘’tweede blanke laklaag’’ De lak is nu krasbestendiger en goed beschermend tegen de invloeden waar we het eerder over hadden. Ook is de lak makkelijker te onderhouden en schoon te maken. De traditionele producten zoals wax of sealant zullen ook beschermen, maar zijn over het algemeen vrij snel aangetast en versleten. In tegenstelling tot een glascoating gaan deze producten geen chemische verbinding aan, maar liggen op de lak. 



Welke Coating gebruiken wij? 


Wij hebben inmiddels een eigen coating ontwikkeld genaamd: APEX Ceramic Shield 

APEX Ceramic Shield vertegenwoordigt het summum in glascoating technologie, ontworpen voor autoliefhebbers die alleen genoegen nemen met het allerbeste. Het is speciaal Voor zowel Matte lak als glanzende lak. Deze innovatieve glascoating biedt een ongeëvenaarde hardheid en kwaliteit, waarmee het de concurrentie, waaronder Opticoat Pro3, Kenotek Coat 'it Force 2, Cartec Ceramic Shield, en Modesta BC-05, ver achter zich laat.


We hebben daarnaast ook een glas coating de velgen te beschermen: APEX Wheel Shield

Deze is bedoeld om het inbranden van remstof tegen te gaan en dus makkelijker schoon te houden is. Voor de ramen hebben we: APEX Window Shield, het glas wordt nog erger hydrofoob waardoor waterdruppels en vuil makkelijk ervan af vallen en je dus beter zicht hebt. Ook vallen de kleinere krassen in een ruit iets weg. 


Voordelen van APEX Ceramic Shield: 


  • - Zelfreinigende Eigenschappen:

  •  Zeg vaarwel tegen hardnekkig vuil. APEX Ceramic SHIELD maakt onderhoud gemakkelijker door zijn zelfreinigende eigenschappen. 


  • - Bescherming tegen Krassen en Elementen:

  •  Vogelpoep, zure regen en teer zijn geen bedreiging meer. De coating beschermt tegen lichte krassen en behoudt de diepe kleur van de lak.


  • - Extreme Hydrofobe Eigenschappen: 

  • Regendruppels en water glijden moeiteloos van je auto af, dankzij het hydrofobe 'jasje' dat APEX Ceramic SHIELD creëert.


  • - Diepere Kleur en Glans:

  •  Je auto krijgt niet alleen een diepere kleur, maar metallic kleuren onthullen ook meer zichtbare en glanzende metallic deeltjes. Hierdoor heb je echt een spiegelend effect op je auto, zeker met name voor glanzende lakken. 


  • - Mooie Zwarte Kunststofdelen: Kunststofdelen blijven mooi zwart en niet vettig, waardoor het uiterlijk van je auto consistent blijft.



Wat kost het aanbrengen van een glascoating? 


De prijzen variëren erg tussen de verschillende soorten glascoatings. 

Ook speelt de grootte van een auto een rol, soort lak en de status ervan.

Maar over het algemeen kost het aanbrengen van een glascoating tussen de 500,00 en 2000,00 euro. Bedenk hierbij dat de goedkopere vaak minder lang blijven zitten. (1 tot 3 jaar max.) Ook speelt het aantal lagen een rol, hoe meer lagen, hoe meer tijd het kost (tussen elke laag 24 uur uitharden) en dus hoe hoger de prijs. Maar ook hoe hoger de kwaliteit en dikte van de glascoating. 



Mocht je geïnteresseerd zijn in een Glascoating behandeling, kun je het beste via onze site, mail of telefoonnummer contact opzoeken, zodat we een vrijblijvende offerte kunnen opmaken. We kijken ernaar uit om je te verbluffen met het resultaat! 








Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat is Polijsten?